Merete nygaard

Min yogautdanning så langt:

        Yoga alliance RYS200 Vinyasa TT

ved Atman Yoga school

        50 Timer Restorativ TT

       200 Timer Klassisk og Yin yoga

120 Timer Mediyoga instruktørutdanning

Annen utdanning: 

Ernæringsterapeut TMS

Grunnmedisin

Hei, og velkommen! 

Jeg, Merete Nygaard har timer under navnet EIR og startet med yogatimer i Hurdal våren 2018. EIR er navnet på legekunstens gudinne i norrøn mytologi og griper essensen i det jeg holder på med.

Jeg spiller piano profesjonelt, og har også en vakker harpe. Jeg er også over gjennomsnittet interessert i ernæring og har en utdannelse i dette. Yoga har jeg holdt på med i over 10 år, men fant plutselig ut at jeg også ønsket å lære dette verktøyet vekk. Veien har bare gått dypere siden den gang og jeg har til nå utdannet meg innen retningene klassisk, Vinyasa, yin og Restorativ. 

 

Jeg fikk en aha- oppleve da jeg utviklet en eqenpraksis ut fra min egen kroppsbevissthet. Da oppdaget jeg hvor intelligent kroppen kan være: Den vet akkurat hva den trenger og hva den vil gjøre!

" Yoga er en pust fra hverdagen, et sted der du kan få plass i deg selv og endelig få mulighet til å kjenne på hva du faktisk trenger. Derfor er yoga en stadig påminning om hvor vi egentlig finner svarene - innenfra og ut. "

Jeg vil det beste for mine elever og håper på at mine timer kan bidra til at du opplever velvære og en større ro både mentalt og fysisk. 

Jeg tar også andre oppdrag, du kan gjerne ta kontakt for en uforpliktende samtale.

Klassisk yoga.jpg

ROLIG DYNAMISK YOGA

Disse timene gjøres i et rolig og behagelig tempo med fokus på pust, kroppsbevissthet og velvære. Vi beveger oss sammen med pusten, ut fra hvordan stillingene og bevegelsene kjennes i kroppen. Timen starter med avspenning før vi sakte kommer inn i en mer styrkende og dynamisk del. Vi avslutter i hvile for å roe ned kroppen etter det fysiske arbeidet. Denne timen vil kunne gi deg økt styrke, balanse, fleksibilitet og en dypere følelse av ro.

Om du aldri har gjort yoga før, er denne timen midt i blinken.

 
Klassisk yoga (1).jpg

RESTORATIV YOGA

Hvile og restitusjon er to nøkkelord i restorativ yoga. I disse timene ligger vi i hvilende stillinger i minst 12 minutter. Posisjonene er myke og forsiktig, men samtidig virkningsfulle. Målet er å oppnå dyp avslapning; sinnet er våkent, men kroppen sover. Det sies at denne form for avslapning er mer effektiv enn søvn. Det brukes utstyr for å bygge opp og lage støtte, slik at kroppen kan gi helt slipp. I denne klassen skal du være, heller enn å "gjøre". Ta gjerne med deg gode sokker og en varm genser slik at du virkelig kan slappe av.

 

Passer perfekt for deg som trenger en pause fra kaoset i hverdagen, som noen ganger kan bli litt mye.

 
Klassisk yoga (3).jpg

YIN & RESTORATIV YOGA

En dypt avslappende og nærende klasse der vi gjør stillinger kun på gulvet. Timen består av en yin- del og en restorativ del. Stillingene holdes i alt fra 3- 15 minutter, for å kunne gi slipp på spenninger som har bygget seg opp over tid. Yin-delen praktiseres med en avslappet muskulatur for å påvirke bindevevet. Det oppnås gjerne ved myke og dype strekk der pusten er lang og naturlig. Det vil kunne øke bevegeligheten i kroppen og gi rom for bedre sirkulasjon av væske, blod og næringsstoffer. I siste del av timen ligger vi i hvilende stillinger, med utstyr som støtter opp slik at kroppen føler seg trygg nok til å gi seg helt hen. Et spa for kropp, sinn og sjel.

Om du sitter mye i løpet av dagen, kan det være denne timen kroppen din blir veldig takknemlig for!

Yoga hjemme

MEDIYOGA

MediYoga er en helhetlig og moderene yogaform med tusen år gamle røtter, utviklet spesielt for terapeutisk bruk. Det er enkle og rolige øvelser hvor vi har fokus på pust og konsentrasjon. I tillegg legges det vekt på dyp avspenning og meditasjon. De myke og tilsynelatende enkle øvelsene går i dybden og balanserer hele deg: fysisk, psykisk og emosjonelt. Denne yogaformen passer for alle; fra friske barn til syke eldre. Den passer også for deg som sliter med utmattelse, kroniske smerter eller andre helserelaterte utfordringer som for eksempel redusert fysisk kapasitet.

Det finnes flere publiserte studier om MediYoga og dens positive effekter for blant annet ryggsmerter, stressrelaterte sykdommer, høyt blodtrykk og hjertepasienter.

 

Praktisk informasjon

Døren åpnes 15 min før timen starter

Kom gjerne 5- 10 minutter før timen starter

Det finnes matter, tepper, blokker, bolster og yogabånd til disposisjon

Ved sykdom/annet: Meld alltid fra så fort som mulig

Om du kjøper klippekort, starter nedtelling fra første yogaklassen din

Om det blir endring i timeplan gis alltid beskjed i god tid på forhånd

Du kan parkere bilen din rett utenfor huset, eller utenfor låven som ligger like ved siden av

Ber vennligst om at mobiltelefoner settes på lydløs under yogatimen